Exposició El patrimoni Periodístic: Des del coneixement a la protecció i la projecció

logo exposicioEl Grup d’Estudi de la Cultura, la Societat i la Política al Món Contemporani de la UIB i el Centre d’Estudis i Documentació Contemporània, amb la col·laboració del Vicerectorat de Projecció Universitària i del Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG), organitzen una exposició hemerogràfica.

Des de fa anys, ambdues entitats de la UIB hem treballat per conèixer amb més profunditat la història de la premsa a les Illes Balears. I així, hem contribuït a la difusió d’un patrimoni periodístic de primera magnitud, que ha estat preservat i en alguns casos digitalitzat. La premsa ha estat una font molt important per a la història contemporània i el temps present, i la voluntat és conèixer millor la història de la societat de les Illes Balears i la resta de territoris de parla catalana a través de la producció i la recepció de continguts periodístics.

Volem acostar aquest patrimoni desconegut per a molts i difondre la seva importància i la seva projecció.

A la vegada hi haurà un cicle de cinema relacionat amb el món periodístic els tres dimarts de novembre enquè hi hagi l'exposició. A les 19.30 hores a la sala d’actes de Sa Riera.

Programa

Dimarts 6: Ace in the hole (‘El gran carnaval’), Billy Wilder; 1951. Presentació: Sebastià Serra Busquets.

Dimarts 13: All the president’s men (‘Todos los hombres del presidente’), Alan J. Pakula; 1976. Presentació: Arnau Company Mates.

Dimarts 20: Frost/Nixon (‘El desafío: Frost contra Nixon’), Ron Howard; 2008. Presentació: Xavier Jiménez González.

Es tracten d'activitats gratuïtes i obertes a tothom.

ATENCIÓ: L'EXPOSICIÓ TAMBÉ ES PODRÀ VEURE DEL 3 DE DESEMBRE DE 2012 AL 9 DE GENER DE 2013 EN EL HALL DE L'EDIFICI RAMON LLULL

Resum de Premsa
- Una exposición aborda la protección y promoción del patrimonio periodístico UH, 26/11/2012
- El Periodisme a les Balears (L'espirn, sumplement cultural del Diari de Balears) - 25/11/2012