Diccionari de Partits Polítics de les Illes Balears (1900-2008)

L’Institut d’Estudis Baleàrics i Lleonard Muntaner, Editor es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre Diccionari de Partits Polítics de les Illes Balears (1900-2008), dirigit per ANTONI MARIMON RIUTORT I SEBASTIÀ SERRA BUSQUETS

Hi intervindran a més dels directors de l'obra: Miquel Duran, catedràtic de la UIB; Cristòfol Vidal, director de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Moderarà l’acte l’editor Lleonard Muntaner.

L'acte tindrà lloc dijous dia 7 de juny de 2012, a les 19.00 h a l’auditori del Centre de Cultura “SA NOSTRA” (carrer de la Concepció, 12, de Palma)

portada diccionariEn aquesta obra trobareu tots els partits polítics que s’han creat o s’han implantat a les Illes Balears durant el segle XX i fins a l’any 2008, així com un nombre extraordinari de candidatures locals, grups polítics i coalicions que han existit en l’àmbit municipal o insular.
S’hi ofereix una detallada evolució de la trajectòria dels partits polítics, amb la seva ideologia, organització, els dirigents més destacats, la implantació, els congressos, les coalicions, escissions, publicacions i els resultats electorals, ja siguin en comicis municipals, insulars, estatals o europeus.
A més, cada entrada inclou un apartat dedicat a la bibliografia i a les fonts. L’obra es completa amb un gran nombre d’imatges i amb un apèndix dedicat als resultats electorals. Un diccionari molt útil per als lectors interessats en l’evolució històrica de les Illes Balears en el segle XX en conjunt, o per l’esdevenir històric de cadascuna de les illes. Sens dubte, es tracta d’una eina imprescindible per a estudiosos de les ciències socials, historiadors, polítics i periodistes.

miquelsantsoliverL'Obra Cultural Balear es va guardonar en el marc dels premis 31 de desembre de l'any 2012, amb el Premi Miquel dels Sants Oliver. Aquí al costat hi trobareu els guardons

 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 07/06/2012

Data de publicació: Sat Jun 02 23:47:00 CEST 2012